ʻO ka hoʻoulu hou ʻana i ka Laser e ka Fractional CO2 Laser

ʻO ka laser resurfacing kahi kaʻina hana hou e hoʻohana ai i ka laser e hoʻomaikaʻi i ka helehelena o ka ʻili a mālama paha i nā hemahema liʻiliʻi o ka maka.Hiki ke hana me:

Laser ablative.Hoʻopau kēia ʻano laser i ka ʻili lahilahi o waho o ka ʻili (epidermis) a hoʻomehana i ka ʻili o lalo (dermis), ka mea e hoʻoulu ai i ka ulu ʻana o ka collagen - he protein e hoʻomaikaʻi ai i ka paʻa a me ke ʻano o ka ʻili.Ke ho'ōla a ulu hou ka epidermis, ʻoi aku ka maʻalahi o ka wahi i mālama ʻia.ʻO nā ʻano o ka lāʻau ablative e loaʻa i ka laser carbon dioxide (CO2), kahi laser erbium a me nā ʻōnaehana hui.

Laser nonablative a i ʻole kumu māmā.Hoʻoulu pū kēia ala i ka ulu ʻana o ka collagen.He ala ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka laser ablative a he manawa pōkole hoʻi.Akā ʻaʻole ʻike ʻia nā hopena.ʻO nā ʻano he laser pulsed-dye, erbium (Er:YAG) a me ke kukui pulsed intense (IPL) therapy.

Hiki ke hāʻawi ʻia nā ʻano ʻelua me ka laser fractional, e waiho ana i nā kolamu microscopic o nā ʻiʻo i mālama ʻole ʻia ma ka wahi lapaʻau.Ua hoʻomohala ʻia nā laser fractional e hōʻemi i ka manawa hoʻōla a hōʻemi i ka hopena o nā hopena ʻaoʻao.

Hiki i ka laser resurfacing ke hōʻemi i ke ʻano o nā laina maikaʻi ma ka maka.Hiki iā ia ke mālama i ka nalowale o ka ʻili a hoʻomaikaʻi i kou ʻili.ʻAʻole hiki i ka laser resurfacing ke hoʻopau i ka ʻili nui a i ʻole ka ʻili.

Hiki ke hoʻohana ʻia ka laser resurfacing e mālama i:

Nā wrinkle maikaʻi

Nā kiko makahiki

ʻO ka ʻili like ʻole a i ʻole ke ʻano

ʻili i pōʻino i ka lā

ʻO nā ʻeleʻele māmā a haʻahaʻa

Lapaʻau

Hiki ke ʻoluʻolu ʻole ka Fractional Laser Skin Resurfacing, no laila hiki ke hoʻohana ʻia kahi cream anesthetic topical 60 mau minuke ma mua o ke kau a/a i ʻole hiki iā ʻoe ke lawe i ʻelua papa paracetamol 30 mau minuke ma mua.ʻO ka maʻamau o kā mākou poʻe maʻi e ʻike i kahi pumehana liʻiliʻi mai ka pulse o ka laser, a hiki ke loaʻa ke ʻano like me ka sunburn ma hope o ka mālama ʻana (a hiki i 3 a 4 mau hola), hiki ke maʻalahi me ka hoʻohana ʻana i kahi moisturizer mālie.

Aia ma kahi o 7 a 10 mau lā hoʻomaha ma hope o kou loaʻa ʻana i kēia lapaʻau.E ʻike paha ʻoe i ka ʻulaʻula koke, pono e emi i loko o kekahi mau hola.ʻO kēia, a me nā hopena ʻaoʻao ʻē aʻe, hiki ke hoʻopau ʻia ma ka hoʻopili ʻana i nā ʻeke hau i ka wahi i mālama ʻia ma hope koke o ke kaʻina hana a no ke koena o ka lā.

No nā lā 3 a 4 mua ma hope o ka mālama ʻana i ka Fractional Laser, e palupalu kou ʻili.E mālama pono i ka wā e holoi ai ʻoe i kou maka i kēia manawa - a pale i ka hoʻohana ʻana i nā pale maka, nā lole holoi a me nā puffs.Pono ʻoe e ʻike i ka maikaʻi o kou ʻili i kēia manawa, a e hoʻomau ka hopena i nā mahina e hiki mai ana.

Pono ʻoe e hoʻohana i ka pale lā SPF 30+ ākea ākea i kēlā me kēia lā e pale i ka pōʻino hou aʻe.

Hiki i ke kau hou ʻana i ka laser ke kumu i nā hopena ʻaoʻao.ʻOi aku ka maʻalahi o nā hopena ʻaoʻao me nā ala nonablative ma mua o ka ablative laser resurfacing.

ʻO ka ʻulaʻula, ka pehu, ka ʻili a me ka ʻeha.Hiki i ka ʻili i mālama ʻia ke pehu, ʻona a i ʻole ke ʻano wela.Hiki ke ʻulaʻula a lōʻihi paha no kekahi mau mahina.

ʻAneʻe.ʻO ka hoʻopili ʻana i ka ʻaila mānoanoa a me ke kāʻei ʻana i kou maka ma hope o ka mālama ʻana, hiki ke hoʻonui i ka ʻekene a i ʻole e hoʻomohala i nā puʻupuʻu keʻokeʻo liʻiliʻi (milia) ma ka ʻili i mālama ʻia.

Ka ma'i ma'i.Hiki i ka hoʻoulu hou ʻana i ka laser ke alakaʻi i kahi maʻi bacteria, viral a fungal paha.ʻO ka maʻi maʻamau ka maʻi o ka maʻi herpes - ka maʻi e hoʻoulu ai i nā ʻeha anu.I ka hapanui o nā hihia, aia ka maʻi herpes akā moe i ka ʻili.

Hoʻololi i ke kala ʻili.Hiki i ka laser resurfacing ke lilo i ʻeleʻele ka ʻili i mālama ʻia ma mua o ka wā ma mua o ka mālama ʻana (hyperpigmentation) a i ʻole ka māmā (hypopigmentation).ʻOi aku ka maʻamau o ka hoʻololi mau ʻana o ka ʻili i ka poʻe me ka ʻeleʻele ʻeleʻele a ʻeleʻele paha.E kamaʻilio me kāu kauka e pili ana i ke ʻano hana hoʻoulu hou ʻana i ka laser e hōʻemi i kēia pilikia.

Kaʻili ʻana.ʻO ka hoʻokuʻu hou ʻana i ka laser ablative kahi pilikia iki o ka ʻili.

I ka hoʻoulu hou ʻana o ka ʻili laser fractional, hāʻawi kahi mea i kapa ʻia ʻo fractional laser i nā microbeams pololei o ke kukui laser i loko o nā papa haʻahaʻa o ka ʻili, e hana ana i nā kolamu hohonu a haiki o ka coagulation kiko.Hoʻoulu ka ʻiʻo coagulated i loko o ka wahi lapaʻau i kahi kaʻina hana hoʻōla maoli e hopena i ka ulu wikiwiki ʻana o ka ʻiʻo hou olakino.

CO2 Laser


Ka manawa hoʻouna: Sep-16-2022